Sådan tænder du op i din brændeovn

Et par sammenkrøllede aviser i bunden, noget kvas eller tynde pinde oven på, et par lidt tykkere stykker træ øverst – og en optændingsblok eller to stukket ind sådan nederst i det hele. En tændstik til – og når ilden har fat, skal lågen lukkes, og der skrues ned for luftindtaget. Sådan har mange af os tændt op i vores brændeovn i årevis. Men det er helt forkert, siger Miljøministeriet. Faktisk skal det være modsat: Ilden i brændeovnen skal starte for oven og arbejde sig nedad og have masser af luft.

Ny forskning har vist, at den nye måde at tænde op på kan reducere udledningen af skadelige partikler fra brændeovne med mere end 50 procent. Og efterfølgende korrekt fyring i ovnen kan nedbringe forureningen yderligere, sådan at skorstenene fra Danmarks cirka 750.000 brændeovne kan forurene helt op til 80 procent mindre end ved gammeldags optænding og fyring.

Læs mere...

Træbriketter og træpiller kan blive for billige

Træbriketter er de seneste år blevet et godt alternativt til brænde i både pejs og brændeovn. Hos os står kvaliteten af både træbriketter og træpiller fuldt ud mål med prisen. For det er nemlig vigtigt, at forbrugerne ikke bare går efter prisen - også her hænger kvalitet og pris sammen.

Læs mere...

Billige træpiller

- billigt brænde, træpiller og træbriketter

Hvis du skal bruge noget billigt brænde, så er du kommet til rette sted. Vi forhandler træpiller, træbriketter og flere forskellige typer blandet løvtræ samt ask og egetræsbrænde.

Billige træpiller
Billige træbriketter

Bestil dit brændsel på telefon 70 25 00 65 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere...